00:35
Причини розвитку артрозу ( артриту) крупних суглобів

Звичайно, що в короткій статті неможливо викласти різноманітні причини появи та розвитку артрозу крупних суглобів.  Проте, на двох найбільш частих можна зупинитись. 

Перша - це посттравматичний артроз . В даному випадку він розвинувся у професійного футболіста з численними травмами коліна, які привели до розриву хрестоподібної звязки та її оперативного відновлення багато років тому. Зрештою, у паієнта наростала деформація (викривлення) коліна та біль. Єдиним методом лікування зношеного хряща коліна стало ендопротезування ( заміна) колінного суглолба, що і було зроблено.

Другою частою причиною є вроджені моменти, які приводять до розвитку диспластичного артрозу. Так у молодої пацієнтки розвинувся диспластичний коксартроз ( артроз кульшового суглобу). Процес виявився двобічним, єдиним методом лікування є при цьому первинно-складне ендопротезування кульшового ( тазостегнового) суглобу. В передопераційній підготовці, окрім стандартних цифрових знімків і КТ тазу, було використано 3D модель тазу для розуміння вибору та розміру імплантів.

 

Переглядів: 377 | Додав: ROKYTA | Теги: ендопротезування колінного суглобу, Артроз, заміна колінного суглобу, заміна тазостегнового суглоба, Ендопротезування кульшового суглоба | Рейтинг: 5.0/1

Всього коментарів: 0
avatar