Форма входу

[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Архів - тільки для читання
Модератор форуму: Rakyta  
Форум травматології та ортопедії » Форум лікаря травматолога - Рокита Тарас Григорович » Вхід на форум травматології » Коленный сустав (Все о коленном суставе)
Коленный сустав
ROKYTAДата: Понеділок, 2011-01-10, 21:54 | Повідомлення # 41
Главный на сайте
Група: Адміністратори
Повідомлень: 302
Нагороди: 3
Репутація: 2
Статус: Offline
Ну,что сказать,коленко ничего (особенно правое biggrin ). Если серьезно - можно говорить,что есть синовиит, т.е. жидкость в суставе. Необходим очный осмотр
 
ShikoДата: Вівторок, 2011-01-11, 00:14 | Повідомлення # 42
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
biggrin Спасибо, за коленко.. правое))) тоже
 
ГостьДата: Середа, 2011-01-26, 01:33 | Повідомлення # 43
Група: Гості





Добрий день, Тарас Григорович. Потребую Вашої поради, вже остаточно заплуталася чи потрібна мені операція чи все ж таки спершу лікуватися консервативно??!! Але, докладніше. В липні 2009 р. була травма лівого коліна (стрибок з парашутом). Весною 2010 р. почало боліти коліно (займаюсь танцями, тренування були по 3 р. на тиждень), звернулася до лікаря, але зараз розуміє, що діагноз був не правильний, то й лікування відповідно не допомогло. Коліно перестало боліти тільки після того, коли перестала ходити на тренування (канікули в танцях). І от знову з листопада воно в мене болить (знову танці+тренажерний зал+басейн). Звернулася до лікаря, зробила МРТ.
Протокол дослідження: Медіальний меніск зниженої висоти та деформований, гетерогенної структури переважно на рівні заднього рогу, без чітких ліній пошкодження та ознак фрагментації; латеральний меніск без ліній пошкодження, гомогенної структури. Незначна фіброзна деформація передньої хрестоподібної зв’язки при відсутності ознак переривання волокон. Деяка ануляція непошкодженої задньої хрестоподібної зв’язки. Колатеральні зв’язки без розривів та фіброзної деформації. Надколінник, його власна зв’язка та підтримувані без особливостей; визначається наявність незначно вираженої медіапателярної складки. Деструктивних змін в кістках суглоба та запальної реакції кісткового мозку не виявлено, визначається незначне субхондральне склерозування переважно медіального виростка великогомілкової кістки з частковою дегенерацією суглобових хрящів. Незначна ексудація в порожнину та сумку суглоба.
Висновок: наслідки часткового застарілого пошкодження медіального меніска лівого колінного суглобу (без ознак фрагментації). Синовіт (бурсит) – незначні прояви.Ннаявність медіапателярної складки.
Цей лікар сказав, що потрібна операція. Вирішила ще отримати консультації. Другий лікар сказав, що операція не потрібна та приписав наступне лікування:
-аркоксія
- мукосат
- мазеві компреси (діклак-гель+хандтоксід)
- дона;
- ультразвук з гідрокартізоном
- траумель с.
Сьогодні була ще в одного лікаря. Він запропонував госпіталізацію в лікарню для проведення лікування (але при цьому сказав, що не виключає, що можливо потрібна буде й операція – все по результатам лікування). Його лікування:
- алфлутон
- міль гама
- актове гін
- мукосат
- пентилін з фізрозчином
- ще якісь фіз..процедури.
І от тепер я не знаю, що мені робити:
1. робити артроскопію чи ні?
2. якщо лікування то яке саме?
3. які можуть бути результати лікування (тобто, як саме вищезазначені ліки впливають на пошкоджений меніск).
Блоку в коліні не має, лише постійна біль, щось клацає. Весь цей час не припиняю займатися фіз..вправами.
Заздалегідь вдячна за відповідь. Чекаю.
 
ROKYTAДата: Середа, 2011-01-26, 22:45 | Повідомлення # 44
Главный на сайте
Група: Адміністратори
Повідомлень: 302
Нагороди: 3
Репутація: 2
Статус: Offline
Якщо це дійсно пошкодження меніска - показана артроскопія коліна. Необхідна очна консультація
 
ГостьДата: Середа, 2011-02-02, 15:19 | Повідомлення # 45
Група: Гості





здравствуйте доктор.мне поставили диагноз гемортроз и разрыв переднего рога мениска.прооперировали 27 декабря.сначала все было хорошо ни отечности ни сильной боли при движении в суставе.а теперь в суставе скапливается кровь.уже 3 раза пунктировали.на мой вопрос почему все пожимают плечами.подскажите что делать
 
ROKYTAДата: Середа, 2011-02-02, 21:38 | Повідомлення # 46
Главный на сайте
Група: Адміністратори
Повідомлень: 302
Нагороди: 3
Репутація: 2
Статус: Offline
Взагалі, таке інколи буває в післяопераційному періоді. Якщо ситуація продовжується - інколи потрібно йти на повторну артроскопію
 
КатяДата: Четвер, 2011-02-03, 16:09 | Повідомлення # 47
Група: Гості





Здравствуйте , доктор. У меня стали болеть колени ,поставили диагноз артроз в начальной стадии, но после тонзиэлоктомии боли практически прошли. Могла ли тонзилогенная интоксикация быть причиной болей в коленях ? Анализы все идеальные.Принимаете ли вы по субботам? У меня есть снимки коленей и стоп. Хочеться выяснить есть ли у меня все таки артроз ,или нет? И можно ли заниматься спортом ?
 
ROKYTAДата: Четвер, 2011-02-03, 19:11 | Повідомлення # 48
Главный на сайте
Група: Адміністратори
Повідомлень: 302
Нагороди: 3
Репутація: 2
Статус: Offline
Могла. Субота - з 12-14 год каб225
 
ГостьДата: Середа, 2011-02-09, 11:31 | Повідомлення # 49
Група: Гості





Добрий день, Тарас Григорович, потрібна Ваша допомога. Близько трьох місяців назад, граючи у футбол отримав травму коліна - відчув певний тріск і різкий біль, на другий день біль пройшла і через декілька днів вирішив знову пограти - при рухові корпуса вправо відносно стаціонарної стопи знову відчув різкий біль в коліні і відчуття наче коліно вискочило із суставу і знову в нього повернулося(при цьому в колінному суставі зібралася рідина). Звернувся до лікаря - рентген ті УЗІ не робили - він оглянув і сказав, що потрібно на два тижні обмежити навантаження. Коли пройшло близько двох місяців після травми, а покращень не було знову звернувся в лікарню - зробили знімок та УЗІ, оглянули і констатували пошкодження хрестовидної звязки - назначили лікування - озокерит, ультразвук з гідрокортизоном, пив кальцемін та артрон комплекс - після процедур пропала рідина. На даний момент під час ходіння чи пробіжок коліно не турбує. Відчуваю біль, коли повністю згинаю коліно. Підкажіть на скільки ця травма серйозна і як вплине на мою можливість грати у футбол. Якби не моя любов до цієї гри я б і не хвилювався, а так довелося змінити весь спосіб життя, до цього грав у футбол до 4 разів на тиждень? І як потрібно зараз лікуватися, чи потрібна певна додаткова діагностика? Наперед дякую Вам за відповідь.
 
ROKYTAДата: Понеділок, 2011-02-14, 02:01 | Повідомлення # 50
Главный на сайте
Група: Адміністратори
Повідомлень: 302
Нагороди: 3
Репутація: 2
Статус: Offline
Необхідна очна консультація для уточнення діагнозу. Якщо це дійсно пошкодження ПХЗ - необхідне оперативне лікування, інакше буде страждати хрящ коліна. Дзвоніть
 
Форум травматології та ортопедії » Форум лікаря травматолога - Рокита Тарас Григорович » Вхід на форум травматології » Коленный сустав (Все о коленном суставе)
Пошук: