Диспластичний артроз кульшового (чи тазостегнового) суглоба - це пораження суглобового хряща причиною якого є вроджені (спадкові) особливості анатомії . В залежності від ступеню дисплазії захворювання проявляється рано ( дитячо-підлітковому віці) чи пізніше. 

Оперативне лікування полягає в заміні суглоба ( ендопротезуванню).Треба сказати що ендопротезування тазостегнового суглоба і так далеко не проста операція, а при дисплазії вона стає ще складнішою. Часто при цьому доводиться використовувати спеціальні моделі ендопротезів, проводити додатково кісткову пластику.

Так, в даному прикладі було використано стандартний ендопротез із кістковою пластикою даху суглобової западини. Пацієнтка на другий день ходила за допомогою ходунців частково приступаючи на ногу.

Диспластичний артроз кульшового суглоба

Диспластичний артроз кульшового суглоба

Переглядів: 764 | Додав: ROKYTA | Дата: 2019-08-11 | Коментарі (0)



Довгий час вважалось що реабілітація ортопедичних хворих не відіграє великого значення у виздоровленні ( головне "гарно" проперувати). Насправді це не так. 

По перше, існує велика категорія ортопедичних хворих яким оперативне лікування не показано, а виздоровлення напряму залежитть від грамотної реабілітації. Сюди можна віднести такі поширені захворювання опорно-рухового апарату як адгезивний капсуліт плеча, епікондиліт плеча, "пяточна шпора", незначні пошкодження обертаючої манжети плеча, посттравматичні контрактури крупних суглобів, початкові стадії артрозу колінного та кульшового суглобів.

По друге, реабілітація дуже важлива в післяопераційному видужуванню у спортивній травматології . Швидке виздоровлення після пластики передньої хрестоподібної звязки , операцій Банкарта і Латарже на плечовому суглобі, відновлення ротаторної манжети плеча напряму залежать від якісної реабілітації.

По третє, як ніхто, дякуючи реабілітологам хворі після ендопротезування колінного чи тазостегнового суглобів на другий день після операції починають ходити. 

Тому зараз реабілітації відводять близько 30% успіху в загальному виздоровленню ( 70% - це операція).

Більшість моїх прооперованих хворих ( і консервативних) проходять відновлення в "Реабілітаційний Центр "Медклінік", що на Боткіна 4а (medclinic.info)

Чому там - професійні ,хоч і молоді кадри, сучасний зал ЛФК, ударно-хвильова установка швейцарського виробництва, фізіотерапія, PRP - терапія , масаж , це все дозволяє пройти комплексну реабілітацію травматолічним пацієнтам.

Переглядів: 700 | Додав: ROKYTA | Дата: 2019-08-11 | Коментарі (0)